Praktický kurz / Kondiční plavba
Nalodění a vylodění posádky bude probíhat v maríně Gouvia na ostrově Corfu.
Plavba se uskuteční na námořní jachtě v Řecku. V každé kondiční plavbě/praktickém kurzu je možno registrovat maximálně 6 účastníků, což je současně i optimální počet s ohledem na průběh výcviku a minimalizaci nákladů na jednoho účastníka za samotnou plavbu i dopravu.
Podíl na nákladech plavby : pohybuje se od 10.000,- CZK do 15.000,- CZK na osobu za týden podle zvoleného termínu, počtu účastníků a aktuálního kurzu CZK/€ (zahrnuje pronájem jachty vč. pojištění, turistickou daň, pojištění kauce a poplatky v domovské maríně).
Cena nezahrnuje : dopravu na Corfu a zpět, stravu na lodi, ev. poplatek za parkování auta v prostorách mariny, poplatky na kotvištích, v marinách a přístavech mimo marinu Gouvia a spotřebované pohonné hmoty lodě během plavby.
Nalodění účastníků plavby: v sobotu od 16:00 hod.
Návrat do mariny : v pátek do 18:00 hod.
Vylodění a odjezd účastníků plavby : v sobotu do 08:00 hod.
Platný cestovní pas nebo občanský průkaz s dobou platnosti alespoň 3 měsíce delší, než je termín ukončení plavby
Crew list : pro vyplnění je nutno 5 týdnů před termínem konání plavby zaslat tyto údaje:
• Jméno a příjmení
• Datum a místo narození
• Číslo pasu
• Národnost
V květnu je zpravidla slunečné počasí, při přechodu tlakové níže stejně jako u nás prší a za studenou frontou fouká vždy bora s chladným vzduchem. Doporučuje se proto přibalit nepromokavé oblečení. Jako obuv jachtařské boty nebo tenisky s měkkou podrážkou event. holínky s bílou podrážkou, sandály nejsou na lodi vhodné. Čepici i rukavice je dobré přibalit také. Jinak dle vlastního uvážení.
Stravování je společné na jachtě. Večeře může být v marinách nebo v případě, že jachta stojí na kotvě, v restauracích na břehu. Není to ale pravidlo, záleží na vzájemné dohodě. Na lodi je běžná praxe, že je snídaně formou výběru z nabídky lednice s teplými nápoji, lehký oběd (polévka, zeleninový salát nebo sendvič) a teplá večeře po zakotvení/vyvázání.
Na jachtě se rozděluje posádka do hlídek tzv. vacht. Jedna vachta má na starosti navigaci, druhá palubu a třetí podpalubí. Vachty jsou po dvojicích, každý den se střídají. To navíc kromě výcviku, který je společný.
V praxi je proto nejvhodnější, jestliže se mezi sebou předem domluvíme na složení vacht. Společně se obvykle nakupují potraviny na oběd a večeři, koření, ovoce, zelenina, nealkoholické nápoje atp. Snídaně a zbytek každý podle svých preferencí. Pivo doporučuji koupit české a přivést s sebou, i když chorvatské Karlovačko nebo Ožujsko se v nouzi nejvyšší dá také vypít.
Letecky z letiště Praha, Katowice, Krakow, Wien. Je nutné, aby každý měl uzavřené zdravotní pojištění pro cesty a pobyt.